Current time: 06-19-2018, 12:23 AM Stay in touch via Twitter Facebook RSS Feed
Ada Baiknya anda baca Peraturan Forum ForNesia Disini Dan Disitu Sebelum Terlambat!
System Registration Forums Mulai Kedepan Sewaktu waktu akan Di Tutup.
Silahkan Dibaca Mengenai Auto Pruning User . Agar tidak ada pertanyaan lagi tentang kehilangan akses forum.



Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016

06-23-2015 04:22 PM Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016
#1


kethil Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 220
Joined: Mar 2014

Reputation:

FCoin: 7.16ƒc
Remember when it was considered a big deal when SSDs hit the $1/GB mark? That seems high now, but remember that some of the first SSDs to hit the market cost about $8/GB. Then, mainstream Solid State Drives crossed the $0.50/GB mark, and today, it's super easy to find SSDs on sale that cost about ~$0.35/GB.

According to predictions at InformationWeek, SSD pricing could become 1:1 with mechanical hard drives in late 2016. Imagine getting a 4TB SSD for about $150 - I am salivating at the thought. If that happens, it will negate the last remaining technical advantage of the legacy hard drive - more capacity for a lot less. Soon, we could reach price parity and a point in which mechanical storage is far less ideal.

image: http://hothardware.com/ContentImages/New...40_1TB.jpg
Samsung 840 1TB

With the advent of 3D NAND, some vendors have promised mammoth-sized drives by the end of the year. Right now, you can purchase 2TB SSDs from sites like Newegg, but they are truly enterprise focused. That will change, though, as the technology becomes further refined. SanDisk has said that it expects to ship 8TB SSDs this year, and 16TB next. That's big, in more ways than just storage density.

image: http://hothardware.com/ContentImages/New...Ie-SSD.jpg
Intel SSD 750 Series PCIe NVMe Solid State Drive - 1.2 Terabytes
Intel SSD 750 Series PCIe NVMe Solid State Drive - 1.2 Terabytes

It almost seems hard to believe. Could we really reach a point where SSDs become a no-brainer, and mechanical storage is completely avoided? On the density front, HDDs reign supreme, especially on mobile (we reported just yesterday on a 4TB mobile hard drive), but that too should change.

It's going to be fun to see how things play out over the next year. I am excited at the prospect of having mass storage in my PC that's 100% silent and blazing fast.

Read more at http://hothardware.com/news/report-ssds-...mrCo5Ef.99

saatnya beralih ke ssd wahwah. sayang dollar indonesia lagi terpuruk jadi mungkin penurunan harga ssd dipasar internasional ndak akan begitu berpengaruh dengan harga ssd di dalam negeri

kethil, proud to be a member of ForNesia Family since Mar 2014.
06-23-2015 04:40 PM RE: Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016
#2


dinar Away
Terlanjur Ganteng
Heartless
*

Posts: 1,323
Joined: Mar 2014

Reputation:

FCoin: 918.47ƒc

Limited RewardNight OwlLimited EditionTrusted PersonJersey EventForNesia LoversRing of ThanksLegendary ForNesiaSupport Forum
SSD yg paling kecil giga nya masih mahal ktm nya
di banding sama Hd biasa yg notabene giga nya berlipat lebih gede Smile

[Image: fornesia_signature1.gif]
06-23-2015 10:41 PM RE: Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016
#3


aviator Away
Royalty Member
Royalty Member
**

Posts: 898
Joined: Mar 2014

Reputation:

FCoin: 3,741.99ƒc

woh english..
tapi masa taun depan SSD 1tera harganya jadi sejutaan? sekarang aja 1TB yang paling murah masih di 5.5jt (SAMSUNG SSD 850 EVO 1TB) o.O

[Image: 0yiydbV.gif]
06-23-2015 11:34 PM RE: Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016
#4


kethil Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 220
Joined: Mar 2014

Reputation:

FCoin: 7.16ƒc
(06-23-2015 04:40 PM)dinar Wrote:  SSD yg paling kecil giga nya masih mahal ktm nya
di banding sama Hd biasa yg notabene giga nya berlipat lebih gede Smile

nah makanya itu berita parity dengan harga hd perkiraan bisa terjadi di tahun 2016 om dinar. kalau untuk sekarang sih kebanyakan masih pake sistem dual itu buat menyiasati harga pergiga perdollarnya. semoga sih kedepannya ssd murah jadi hdd mungkin akan tinggal kenangan

kethil, proud to be a member of ForNesia Family since Mar 2014.
07-01-2015 12:02 AM RE: Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016
#5


ancient Away
HunteR
HunteR
*

Posts: 15
Joined: Feb 2015

Reputation:

FCoin: 50.14ƒc
kalo sekarang mending beli yang combo, harga selisih dikit ama HDD biasa tapi jauh lebih kenceng Smile
07-03-2015 01:21 PM RE: Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016
#6


kethil Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 220
Joined: Mar 2014

Reputation:

FCoin: 7.16ƒc
iya gan untuk sekarang emang lebih murah pake ssd combo hdd. and kemungkinan 1 tahun lagi hdd akan diganti oleh ssd karena harga ssnya akan semakin murah kayak ram ddr ke ddr3

kethil, proud to be a member of ForNesia Family since Mar 2014.
07-03-2015 02:03 PM RE: Report: SSD Capacity To Soar, Reach Price Parity With HDDs In 2016
#7


haniEXID Away
Banned
Banned

Posts: 27
Joined: Apr 2015

FCoin: 1,484.50ƒc
(07-03-2015 01:21 PM)kethil Wrote:  iya gan untuk sekarang emang lebih murah pake ssd combo hdd. and kemungkinan 1 tahun lagi hdd akan diganti oleh ssd karena harga ssnya akan semakin murah kayak ram ddr ke ddr3

bener tuh, DDR2 2GB aj uda lebih mahal dari DDR3 4GB Smile
dengan SSD g ada lagi yang namanya bad sector atau defrag HDD (tapi g tau jg c Smile )




Search thread:


[-]
Advertisement