Current time: 09-21-2018, 07:13 PM Stay in touch via Twitter Facebook RSS Feed
Ada Baiknya anda baca Peraturan Forum ForNesia Disini Dan Disitu Sebelum Terlambat!
System Registration Forums Mulai Kedepan Sewaktu waktu akan Di Tutup.
Silahkan Dibaca Mengenai Auto Pruning User . Agar tidak ada pertanyaan lagi tentang kehilangan akses forum.



[Share] BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak

04-04-2015 06:47 AM BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#1


Munfaqqiha Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 165
Joined: Jul 2014

Reputation:

FCoin: 514.90ƒc
Assalāmu'alaikum. Wr.Wb.
Salam Hangat
Jaaahhhhh.... ketemu lagi sama paman-paman dan mbak-mbak fNS sahaja [Image: smiley7.gif].

Kali ini saia sahaja berbagi BusinessSkinForm [BSF] & DynamicSkinForm [DSF] sahaja untuk paman-paman dan mbak-mbak fNS sahaja. Paman dan Mbak fNS sahaja pastinya udah tau fungsi apliaksi ini sahaja ketawaaa

Secara saia sahaja, versi yg saia share ini sahaja bukan ritel apalagi pul tapi trail yg bisa di cekidot di webnya langsung sahaja. Tapi, saia sertakan keraknya sahaja sehingga dapat digunaken sebagaimana mestinya pul sahaja [Image: buahaha.gif]

Keraknya awalnya di desain utk versi dulu BSF 10.75 & DSF 13.05, namun saia sahaja syoba di versi terbaru BSF v11.05 & membuat versi terbaru sahaja menjadi pul di Delphi 7 sahaja [Image: smiley3.gif]
Langsung cekidot sahaja, sesuaikan dengan versi Delphi milik Paman & Mbak sahaja [Image: smiley44.gif]

Register or Login to see this content

Dan keraknya di mari sahaja ketawaaa

Register or Login to see this content
Itu sahaja [Image: smiley3.gif]

Wassalāmu'alaikum. Wr.Wb
Greetz,
-M

 

 

Munfaqqiha, proud to be a member of ForNesia Family since Jul 2014. dan saya suka Kimcil.
(This post was last modified: 04-06-2015 09:40 PM by Munfaqqiha.)
04-04-2015 02:41 PM RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#2


Kizuma Wa Away
HunteR
HunteR
*

Posts: 70
Joined: Mar 2014

Reputation:

FCoin: 2.46ƒc
itu link kan sama aja om , mana pula tuk kerak nya wkw but nice share

Kizuma Wa, proud to be a member of ForNesia Family since Mar 2014.
04-06-2015 10:03 AM Thumbs Up RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#3


de2apandi Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 204
Joined: Feb 2014

Reputation:

FCoin: 7.91ƒc
Om Munfaqqiha
loh kok gak ada cracknya hah
iya nih linknya sama aja rrrgghh:


OK ijin share ya

DynamicSkinForm.v.13.02
Register or Login to see this content

BusinessSkinForm.v.10.72
Register or Login to see this content

BusinessSkinForm.v.10.31
Register or Login to see this content

Register or Login to see this content

Kenyalnya bikin happy

Mau...gan..????
Spoiler :
[Image: output_AFv3y1.gif]
(This post was last modified: 04-06-2015 10:17 AM by de2apandi.)
04-06-2015 09:41 PM RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#4


Munfaqqiha Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 165
Joined: Jul 2014

Reputation:

FCoin: 514.90ƒc
kwkwkwkw buahaha buahaha

maaf saia salah post & baru baca. link udah saia fix. thanks ketawaaa ketawaaa

greetz,
M

Munfaqqiha, proud to be a member of ForNesia Family since Jul 2014. dan saya suka Kimcil.
05-19-2015 06:01 PM RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#5


petrikalice Away
HunteR
HunteR
*

Posts: 50
Joined: Jun 2014

Reputation:

FCoin: 2.90ƒc
Gan kalau boleh tau itu bedanya apa anatara dynamic sama business
Maap ane newbi.....

petrikalice, proud to be a member of ForNesia Family since Jun 2014.
05-19-2015 06:27 PM RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#6


Munfaqqiha Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 165
Joined: Jul 2014

Reputation:

FCoin: 514.90ƒc
(05-19-2015 06:01 PM)petrikalice Wrote:  Gan kalau boleh tau itu bedanya apa anatara dynamic sama business. Maap ane newbi.....

Kalo brosing ke webnya atau gogling, langsung ketemu deh jawabannya, contohnya di mari buahaha


Wassalāmu'alaikum. Wr.Wb
Greetz,
-M

Munfaqqiha, proud to be a member of ForNesia Family since Jul 2014. dan saya suka Kimcil.
05-26-2015 04:11 PM RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#7


icarusdc Away
HunteR
HunteR
*

Posts: 83
Joined: Jul 2014

Reputation:

FCoin: 8.43ƒc
Ini sama kaya AlphaSkin gitu ya gan? Coba kalau disertakan SS dan contoh penggunaannya, mungkin lebih menarik lagi hehe.
06-04-2015 05:41 AM RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#8


Munfaqqiha Away
FNS MEMBER
FNS Member
**

Posts: 165
Joined: Jul 2014

Reputation:

FCoin: 514.90ƒc
(05-26-2015 04:11 PM)icarusdc Wrote:  Ini sama kaya AlphaSkin gitu ya gan? Coba kalau disertakan SS dan contoh penggunaannya, mungkin lebih menarik lagi hehe.

Maaf baru sempat bales. Seperti AlphaControl, cara pake BSF / DSF intinya adalah menggunakan semua komponen bawaan skinnya agar skin bisa aktif di semua lini.

Semua itu bisa diliat secara lengkap di video bikinan kang Ivan di YT. Ini link videonya. Lengkap gan :

Spoiler :
https://www.youtube.com/watch?v=WHJyPpDX9p8

Greetz,
M

Munfaqqiha, proud to be a member of ForNesia Family since Jul 2014. dan saya suka Kimcil.
08-03-2015 09:05 AM RE: BSF VCL v11.05 + DSF VCL v13.20 + Kerak
#9


wahyu.cyber4rt Away
HunteR
HunteR
*

Posts: 66
Joined: Apr 2014

Reputation:

FCoin: 104.30ƒc
coba donlod, aku pusing dari kmaren DSFnya gak ada yg free, good post lah om makasih udah di share.

wahyu.cyber4rt, proud to be a member of ForNesia Family since Apr 2014.




Possibly Related Threads...
Thread: Author Last Post
  [Share] AlphaControls v10.04 Beta + Kerak to Full Munfaqqiha 03-23-2016 11:20 AM
Last Post: RechmandM
  [Share] Delphi XE8 Lite 22.0.19027.8951 + Kerak + Sampel Injek Munfaqqiha 10-04-2015 09:12 PM
Last Post: petrikalice

Search thread:


[-]
Advertisement