Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
python gsm modem
#1
Python module to control a GSM modem attached to the system:
send/receive SMS messages, handle calls, etc...

[Image: ussd_python.png]

GSM modem module for Python

python-gsmmodem is a module that allows easy control of a GSM modem attached to the system. It also includes a couple of useful commandline utilities for interacting with a GSM modem.

Its features include:

simple methods for sending SMS messages, checking signal level, etc
easy-to-use API for starting and responding to USSD sessions and making voice calls
handling incoming phone calls and received SMS messages via callback methods
support for SMS PDU and text mode
support for tracking SMS status reports
wraps AT command errors into Python exceptions by default
modular design; you easily issue your own AT commands to the modem (with error checking), or read/write directly from/to the modem if you prefer
comprehensive test suite

More Info.....
Download...

Code:
https://github.com/faucamp/python-gsmmodem
assasaha, proud to be a member of ForNesia Family since Jan 2014.
Reply
#2
cara pasang com-port device nya kalo windows gimana yach mbah?
kalo di linux kan /dev/ttyusbx
kalo di windows kan comxx
Reply
#3
bisa dijelasin semua kegunaan fungsi"nya ?bingung untuk seorang pemula gan
Reply
#4
untuk menjalankan script python yg belom ada modulnya gimana mbah,ane nyoba jalanin script ini ( [Only registered and activated users can see links Click here to register] ) python'a ngeclose sendiri . Mohon pencerahan mbahe .. Smile
Reply
#5
Mending pakai Pemrograman yang familian aja min,kayak Delphi 7 dan VB6 soalnya lebih mudah dan bisa di buat belajar. Kalo udah proffesional bisa di kembangkan ke Phyton.
qibIP, Copyright©2014, All Right Reserved

[Only registered and activated users can see links Click here to register]
Reply
#6
ane belajar di Delphi 7 dan VB6 aja ngosngosan belajarnya, apa lagi kalau mau lanjut ke python bisa modar ane, Smile
Reply
#7
python itu coding nya mirip coding java ...kalau ngerti java pasi lebih mudah menggunakan pyton
Reply
#8
(01-03-2015, 11:03 PM)sadek89 Wrote: python itu coding nya mirip coding java ...kalau ngerti java pasi lebih mudah menggunakan pyton

ahh serius gan? kalau java siih dikit2 ngerti hehe
ipahlevi, proud to be a member of ForNesia Family since May 2015.
Reply
#9
(09-16-2014, 03:15 PM)b0yasyik Wrote: cara pasang com-port device nya kalo windows gimana yach mbah?
kalo di linux kan /dev/ttyusbx
kalo di windows kan comxx

pertanyaan udah lama tapi nggak ada yang jawab tak jawab sendiri mungkin berguna buat yang lain.. Smile
kalo window cukup ganti "/dev/ttyusbx" dengan "COMx" x adalah angka com portnya
huum: masih newbie
Reply
#10
ada dokumentasinya ga gan buat pake module ini ?
phantom_vhite, proud to be a member of ForNesia Family since Jul 2014.
Reply
#11
Lumayan buat di OpenWRT.
Banyak package sms yang ga lengkap di OpenWRT Chaos Calmer versi baru soalnya, sempat repot pas perlu kirim sms kemarin dari router.
Blair, proud to be a member of ForNesia Family since Jun 2015.
Reply
#12
Ituu buat gsm mana ajaa ??

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Reply
  


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Memuley pemerograman python di windows 7 assasaha 30 4,584 05-01-2016, 11:05 AM
Last Post: blackhacker
  Python Part II - all about string YoonA 5 996 10-10-2015, 11:49 PM
Last Post: chornos13